Pärlan till allsvenskan

En strålande säsong avslutades på bästa möjliga sätt. IK Gotlandspärlan är tillbaka i allsvenskan. I en direkt avgörande matchserie i Tyresöhallen mot Karlstadslaget BK Taifun skulle det avgöras om Pärlan skulle få den efterlängtade platsen.

Pärlan inledde första matchen strålande med 4–1. I andra spelade Taifun upp sig men vi höll ställningarna och kunde vinna serien med 3–2. Vi fortsatte spela bra och kunde säkra segern i första matchen via 3–2 i bägge återstående serierna. Bäst var Robban och Jonas med 4 banpoäng.

Andra matchen fortsatte i samma stil med jämna serier där vi lyckas knipa de avgörande poängen och leda med 7–3 efter halva. I tredje fick vi dock en ordentlig svacka och tappade fokus och 0–5 och 7–8 inför sista serien. Med en otrolig lagmoral och kämpainsats tog Pärlan fram det bästa spelet och kunde kontra in en fin femnolla och vinna matchen med 12–8 och därmed kvalserien mot Taifun med 4–0. Bäst i andra var Wille och Andrei med 3 banpoäng.

Övre raden: Andrei, Robban, Anders, Wille, Victor och Tobbe. Nedre raden: Richard, Jonas, Benny, Sara och Oskar. (Foto: Mia)