Mental träning med basketcoach

IK Gotlandspärlan har via SISU Gotland den fd basketcoachen Mats Ladebäck som guide och vägledare i mental träning. Vi får lära oss vad mental träning är, hur vi jobbar oss upp ur svackor och hur vi ska vara mot varandra. Vi får också massor av tips och idéer på hur man själv kan förbereda sig, hur man stannar i ”zonen”, hur man kan ”prata med sig själv” etc.

Träningskväll med Simon

På måndagskvällen körde vi grundträning med Simon. 15 Pärlan-spelare drillades i den moderna bowlingen mest grundläggande träning, sk GNILWOB.

Träningsläger i Danmark

12 Pärlan-spelare är i Danmark för träningsläger inbjudna av Pärlan-medlemmen Fredrik Engström och hans danska klubb Sydjysk Bowlingteam. Träning och träningsmatcher står på schemat 30–31 augusti.

Dag 1; Resan

Efter 70 mils körning från Oskarshamn nådde de träningsivriga ”Pärlorna” Freddans stora stora hus i lilla lilla Vrögum. Vid fyratiden hade alla intagit de av Freddan nybäddade sängarna och ganska snart hördes en ostämd snarkkonsert klinga genom huset. Trots sen nattning var alla på benen vid niodraget. 14:00 startar första träningspasset.

Dag 2; Träning och träningsmatch

Klockan två gick vi in i hallen, strax efter åtta lämnar vi. Alltså mer än sex timmars bowling för ett kortare paus. Vi inledde med två timmars träning under ledning av Robban och Simon. Under denna tid lärde vi inspelnings tatik/-teknik, två- och trestegsansats och mycket mera. Dagen avslutades med en träningsmatch som slutade 24–24. I morgon startar vi upp 11:00 och avslutar med ytterligare en träningsmatch.

Dag 3; Träning och returmatch

Så är andra dagens träningsläger och den av avgörande matchen avslutad. Även denna dag inleddes med träning av Robban och Simon i en brännhet hall. Den avslutande matchen var ytterst jämn intill slutet. Men Pärlan lyckades knyta till säcken och vinna med 11–9. I det avslutande talet inbjöds våra nyvunna danska vänner till revansch på Gotland nästa år.