Reportage från A-lagets matcher

Hemmaseger efter en bra avslutning

Jubel när Rickard Säldemar strikar hem segern!

IK Gotlandspärlan vann helgens seriematch hemma mot BK Stallis från Strängnäs trots underläge 7–8 inför sista. Första och andra serien var mycket jämna där Pärlan vann bägge med 3–2. I tredje hittade Stallis bättre spel och kunde vända matchen via 1–4 och ledning med 7–8 inför sista. Men i sista gjorde Pärlan dagens högsta serie och vann serien med 5–0.

Flest banpoäng tog Robban Gustafsson och Jocke Engström med 3. Högst slagning hade Anders Jacobsson 803.

Seger i Sollentuna

Claes Johansson slog fantastiska 1051

Pärlans första bortamatcher för säsongen gick till Stockholm. Första matchen spelades i Bowl-O-Rama Årsta mot Fredrikshof IK BK. En mycket jämn tillställning där samtliga omgångar slutade med 3–2. I de två första tappade vi sammanlagt och låg under efter halva med 6–4. I tredje vann vi sammanlagt men tappade 3 banpar och fick således jobbiga 9–6 inför sista. En bra sistarunda räckte inte. Förlust med 11–9.

Fantastiskt spel av Claes Johansson, 1051 (snitt på 262,75 per serie. Det är personbästa och det högsta resultat en pärlan-spelare slagit på många år. Claes tog tillsammans med Robban Gustafsson 3 banpoäng.

Idag var det Robbans tur att få luta sig mot sin medspelare Claes som hade en fantastisk dag på banorna!

Andra matchen gick i Sollentuna mot Turebergs BwK. På en helt annan typ av underlag kunde vi med stabilt spel rycka ifrån motståndarna med 1–4 och 0–5 och således 1–9 efter halva matchen. I tredje spelade hemmalaget upp sig medan vi tappade rejält. Trots det lyckades vi ta de 2 banpoäng som behövdes för en skön bortaseger.

Bäst i Pärlan var Claes och Robban och Anders Jacobsson och Tobias Westberg med 3 banpoäng. Högst slagning hade Claes 823.

Seger i seriepremiären

Robban flankeras av debutanterna Mia och Jan-Eric

Pärlan vann säsongens första hemmamatch mot Stockholmslaget BK Stureby F1. Trots en trevande inledning på svårspelade banor så lyckades vi vinna första med 4–1. I andra vann vi två jämna bord och åter 4–1. I tredje började Stureby hitta lite spel och vann den jämna serien med 2–3. 10–5 inför sista och vi hade minst oavgjort. I sista serien spelade Stureby bra och ledde på alla håll ända till slutet då vi lyckades vända om på två banpar och säkra segern.

Bäst i Pärlan var Robban Gustafsson och Claes Johansson som tog full pott. Bra också av Mia Eklöf som tog tre banpoäng. Högst slagning hade Robban 808. Bra insatser av debutanterna Mia och Jan-Eric ”Korpen” Othberg.

Mia & Korpen till Pärlan

Mia & Korpen. Foto Gullvi Larsson

Pärlan förstärker med två Rosen-spelare och en rutinerad och engagerad ledare i Anneli Ekman. Mia Eklöf och Jan-Eric ”Korpen” Othberg är två välkända Visby-bowlare med mycket erfarenhet och rutin. Bägge väl insatta och mycket intresserade av sporten bowling.

Alla tre blir en stor tillgång för ett uppåtgående Pärlan. Välkomna Mia, Korpen och Anneli!

Jonken går till Stånga

Jonken bildade tillsammans med Robban Gustafsson Pärlans bästa banpar under flera säsonger.

Joakim Jonken Pettersson väljer att gå tillbaka till sin moderklubb Stånga IF, bland annat för att få bättre träningsmöjligheter nära sitt hem. Pärlan tackar Jonken för flera fantastiska slagningar och massor av banpoäng samtidigt som vi önskar Jonken lycka till i nygamla klubben.