Reportage från A-lagets matcher

Jonken går till Stånga

Jonken bildade tillsammans med Robban Gustafsson Pärlans bästa banpar under flera säsonger.

Joakim Jonken Pettersson väljer att gå tillbaka till sin moderklubb Stånga IF, bland annat för att få bättre träningsmöjligheter nära sitt hem. Pärlan tackar Jonken för flera fantastiska slagningar och massor av banpoäng samtidigt som vi önskar Jonken lycka till i nygamla klubben.

Seger och tårta i säsongens sista hemmamatch

I säsongens sista hemmamatch ställdes vi mot Täby BwK. Vi startade starkt med en klar femnolla. I andra hittade bortalaget lite spellinjer och fick till en segerrunda med 1–4. I tredje visade vi styrka och vann en jämn serie med 4–1. Vi upprepande spelet i sista serien och vann matchen klart. Flest banpoäng tog Robban Gustafsson och Victor Claesson och Anders Jakobsson och Tobias Vestberg med 3. Högst slagning hade Robban 963, Roine Andersson 862, Benny Jacobsson 821 och Claes Johansson 818.

Efter matchen firades serieseger med smarrig tårta bakad av Sofia på Uncle Joes.

 

300 av Micke i Upplands Väsby

Victor & Robban dominerade i Upplands Väsby 

Säsongens sista bortaresa gick till Upplands Väsby och spel i trivsamma Eklunds Bowling. Första matchen var mot Sigmas farmarlag där vi tog kommandot direkt från start och släppte aldrig greppet. Klar seger med 3–16. Full pott av nya radarparet Victor Claesson 920 och Robban Gustafsson 978. Bra också av Roine Andersson 865, Micke Pedersen 838 och Tobias Vestberg 831.

Micke vänder sig självsäkert om för en perfekt strike i sista slaget!

I andra matchen ställdes vi mot Märsta BK som låg på tredje plats i gruppen. Här startade vi bra och tog ledningen med 1–4 som innehöll en drömserie av Micke Pedersen. Micke slog karriärens första 300-ing. I andra serien fick vi lite punka och matchen rann i väg till hemmalagets fördel.

Micke fick blommor av hallpersonalen – snygg gest!

Hemmaseger och uppflyttnting

Söndagens hemmavinst mot DN-Expressen IF garanterade gruppseger och direkt uppflyttning utan kval. Matchen blev en ganska avslagen tillställning där vi aldrig gav motståndarna en chans att komma in i matchen. Klar seger efter 4–1, 4–1, 4–1 och 5–0.

Bäst i Pärlan var Robban Gustafsson och Claes Johansson med full pott. Högst slagning hade Claes 884, Robban 876 och Roine 804.

Trippel-vinster!

Helgens spelomgång bjöd på ett litet ovanligt upplägg med två matcher i Stockholm och en hemma. Första matchen spelades i anrika Kungsholmshallen mot Värtans IK. Hemmalaget chockstartade med nästan 1900 och 4–1. I andra slog hemmalaget över 1700 men vi lyckades hålla ner siffrorna till 3–2 och 7–3 efter halva. I tredje lossnade det ordentligt och vi hittade in ordentligt på det lättspelade underlaget, 1800 och 1–4 i tredje och 8–7. Sista serien dominerade vi totalt med en grym femnolla och nästan 1800 igen.

Robban Gustavsson och Joakim Jonken Pettersson samt Anders Jacobsson och Tobias Vestberg tog vardera 3 banpoäng. Fantastiska slagningar av Robban 976 och Jonken 954. Bra också av Claes Johansson 854, Tobias Vestberg 842, Victor Claesson 841 och Roine Andersson 832.

Andra matchen i Stockholm spelades mot Kings Pin BK i BowlingBull Jakobsberg. I den här matchen var det vi som tog kommandot från start med en femnolla. Resten av matchen blev en transportsträcka med 2–3, 1–4 och 1–4. Robban och Jonken tog full pott. Även här hade Robban en fantastisk slagning med 934. Bra också av Berten Jakobsson med 835.

 

Robbans snittade fantastiska 238.75 i Stockholm

Hemresa och laddning inför söndagens hemmamatch mot grupptvåan BajenFans BF. Matchen var till en början jämn och spännande med två gånger 3–2 och således 6–4 efter halva matchen. I tredje, som också blev jämn, lyckades vi avgöra i slutrutorna på två banpar och kunde vinna serien med 4–1. I sista serien lossande det ordentligt med en 1700-runda och 4–0.

Tre banpoäng tog Jonken och Robban samt Victor Claesson och Simon Aldenroth. Högst slagning av Jonken 913, Tobias 894, Robban 849, Anders 809 och Victor 805.