Reportage från A-lagets matcher

Seger i derbyt

IK Gotlandspärlan vann det så prestigefulla derbyt på Gotland. Stånga har dominerat de senaste åren men nu är Pärlan tillbaka. En försiktig och trevande start från bägge lagen gav en jämn första serie. I andra släppte allt och Pärlan spelade drömbowling med 1857 och 5–0. Klar ledning med 8–2 efter halva. I tredje punkterade Pärlan matchen med en ny femnolla.

Bäst i Pärlan var Claes Johansson och Bert-Arne Jakobsson samt Sara Pettersson och Robban Gustavsson med full pott i banpoäng. Högst slagning hade Claes 920 och Robban 913 (videon).

Jämna matcher i Stockholm

IK Gotlandspärlan spelade två jämna matcher i Stockholm. I första marchen i Birka mot BK Trol blev det höga siffror. Hemmalagets alla serier över 1700 gav dem segern i en annars jämn match. Bäst i Pärlan var Claes Johansson och Robban Gustafsson som tog 4 banpoäng. Högst slagning Claes 1005 (298 i tredje), Anders Jakobsson 954, Robban 943. Comebackande Oskar Broström avslutade med en drömserie.

I andra matchen ställdes vi mot Djurgården i Vårby. Även denna match blev jämn men till hemmalagets fördel. Bäst i Pärlan även i denna match blev Claes och Robban med 3 banpoäng. Högst slagning Anders 862.

Klar seger i säsongens första hemmamatch

Anders, Sara och Janne. Foto Ingela

I IK Gotlandspärlan första hemmamatch för säsongen stod BK Stallis från Strängnäs, för motståndet. Pärlan började starkt på de svårspelade banorna, 4–1 i första följdes upp av 4–1 även i andra och en klar ledning efter halva. Tredje serien gick samma väg och matchen var snabbt avgjord till hemmalagets fördel. Noterbart är att en serie i första och en i tredje slutade oavgjort, därav det lite annorlunda slutresultatet. Bäst i Pärlan var Jan-Eric Othberg och Sara Pettersson med 3 banpoäng. Högst slagning hade Anders Jacobsson 803.

Två poäng i Stockholm

Mia och Sara samt Anders och Robban. Anders, Mia och Sara. Benny, Tobbe och Anders samt Victor. Foto Ingela von Corswant

I säsongens första seriematcher stod Turebergs BwK i Sollentuna bowlinghall för motståndet. Efter en fantastisk start med höga slagningar ledde vi med 4–6 efter halva matchen.  I tredje fick hemmalaget till en kanonserie med över 1800 och kunde  vända matchen till 9–6 inför sista. Hemmalaget lyckades hålla ihop spelet och vinna även sista serien fast vi var nära att komma ifatt flera gånger. Förlust 12–8. Bäst i Pärlan var Robban Gustafsson och Claes Johansson samt Richard Säldemar och Victor Claesson med vardera 2 banpoäng. Högst slagning hade Anders Jakobsson 941, Robban 915 och Mia Eklöf 877. Bra debut av Sara Pettersson 827.

Seger mot Hovet

Andra matchen spelades mot anrika Fredrikshof IF BK som inte förlorat en hemmamatch på flera säsonger. Matchen spelades i Bowl-O-Rama. Fredrikshof startade starkt men vi hängde med bra, 3–2 i första. Andra serien blev också jämn men denna gång 2–3 till oss. I den så viktiga tredjeserie lyckades vi behålla ett bra spel och vann serien med 1–4 och således 6–9 inför sista. Victor Claesson och Claes Johansson visade vägen i sista med kanonspel. Flest banpoäng tog Claes och Robban Gustafsson samt Anders Jacobsson och Mia Eklöf. Högst slagning hade Victor med fantastiska 968, Claes 911 och Anders 882.

Hemmaseger mot Trol

Stockholmslaget BK Trol gästade ön under helgen. Efter en dålig inledande serie låg vi inder med 1–4. I andra hittades bra spel och vi stod för en stark vändning till 5–5. I tredje fortsatte vi med bra spel och kunde vinna den jämna serien med 4–1 tack vare starka insatser på flera håll. Sista serien blev också mycket jämn men ett stabil spel gav seger även i sista med 3–2.

Bäst i Pärlan var Robban Gustavsson och Jan-Eric Othberg med full pott. Tre poäng tog Claes Johansson och Tina Senitz. Fantastisk slagning av Claes 973. Bra också av Robban 858, Jan-Eric 821, Richard Säldemar 818 och Tobias Vestberg 800.