Reportage från A-lagets matcher

Hemmaseger mot Trol

Stockholmslaget BK Trol gästade ön under helgen. Efter en dålig inledande serie låg vi inder med 1–4. I andra hittades bra spel och vi stod för en stark vändning till 5–5. I tredje fortsatte vi med bra spel och kunde vinna den jämna serien med 4–1 tack vare starka insatser på flera håll. Sista serien blev också mycket jämn men ett stabil spel gav seger även i sista med 3–2.

Bäst i Pärlan var Robban Gustavsson och Jan-Eric Othberg med full pott. Tre poäng tog Claes Johansson och Tina Senitz. Fantastisk slagning av Claes 973. Bra också av Robban 858, Jan-Eric 821, Richard Säldemar 818 och Tobias Vestberg 800.

3 poäng i Stockholm

Claes Johansson 972 och Anders Jacobsson 947

IK Gotlandspärlan tog 3 viktiga poäng på bortabanor. I första matchen mot Hammarby i fina Brännkyrka Bowling började vi med en kanonrunda. Ett laddat Pärlan öppnade med 1866 och ledning 1–4. Fortsatt bra spel i andra och seger med 2–3 och klar ledning efter halva. I tredje fick Bajen till en 1800-runda och kunde kontra med 4–1 och matchen var jämn inför sista avgörandet. Bajen fortsatte spela bra men vi lyckades vinna två banpar och klara oavgjort. En svängig match med ett rättvist slut, totalt skiljde endast 12 kägelpoäng.

Bäst i Pärlan var Claes Johansson och Anders Jacobsson samt Robban Gustafsson och Jan-Eric Othberg med 3 banpoäng. Höga slagningar över hela laget där Claes och Robban var över 900, 972 resp 905.

Söndagens andra match spelades i Kungsholmens Bowling mot Värtans IK. I denna match fick vi en usel start och underläge 4–1. I andra hittade vi spelet och ökade rejält för en kvittering 5–5. Vårt fina spel höll i sig medan hemmalaget tappade lite grann och vi kunde vinna tredje med 1–4 och så fick vi avsluta bortasvängen med en fin femnolla.

Bästa poängplockare i Pärlan var Richard Säldemar och Victor Claesson som tog full pott. Högst slagning hade Anders med 947.

Förlust i Stånga

Årtets andra derby gick i Stånga. IK Gotlandspärlan började matchen med kanonspel och en stabil ledning med 1–4. I andra tappade vi de höga slagningarna medan Stånga blev bättre, 4–1. I tredje spelade Stånga ett kanonspel med dagens högsta och återigen 4–1 och ledning 9–6 inför sista. Avslutningen blev en promenadseger för Stånga.

Bäst i Pärlan var Anders Jacobsson och Claes Johansson med 2 banpoäng. Högst slagning hade Anders med fina 912, Claes 873 och Robban Gustafsson 862.

Anders 912

A vann hemma

Tobias Westberg & Simon Aldenroth

IK Gotlandspärlans representationslag vann en viktig seger mot anrika Djurgården. Matchen började jämn där vi tog en knapp ledning med 3–2. Andra serien blev också jämn men vi lyckades vinna avgörande banpar och 4–1 och en ledning med 7–3 efter halva matchen. I tredje tappade vi mycket av vårt spel medan Djurgården ökade. Trots 200 poäng sämre totalt lyckades vi tack vare rutinerade Robban Gustafsson och Claes Johansson som vända sina matcher i sista rutan och vi tappade bara till 2–3. Vi avslutade stabilt med matchens högsta runda och 4–1.

Bäst i Pärlan var Robban och Mia Eklöf med 4 banpoäng. Bra också av Simon Aldenroth och Tobias Westberg med 3. Högst slagning hade Simon 937, Robban 888, Claes 824 och Tobias 819.

Förlust i Västervik och Linköping

Robban Gustafsson 876 och 928.

Säsongens längsta bortaresa startade i Västervik på kortolja. Vi startade matchen mycket bra och ledde med 2–3. I andra ökade hemmalaget rejält, likaså i tredje. Jämn match inför sista avgörande serien 8–7. Sista serien blev resultatmässigt mycket jämn men hemmalaget lyckades vinna de banpar som krävdes. Banpoängen födelas jämnt över Pärlanlaget. Högst slagning och matchbäst var Anders Jacobsson med fina 905. Bra också av Robban Gustavsson 876.

Helgens andra match spelades samma dag i Linköping. Även i den här matchen startade vi bra, 3–2. Sedan hittade hemmalaget sitt storspel och kunde enkelt vinna matchen. Bäst i Pärlan var Victor Claesson och Robban som tog 2 banpoäng. Högst slagning hade Robban 928, Claes Johansson 842 och Tobias Westberg 805.