Reportage från seriespelet

Mia & Korpen till Pärlan

Mia & Korpen. Foto Gullvi Larsson

Pärlan förstärker med två Rosen-spelare och en rutinerad och engagerad ledare i Anneli Ekman. Mia Eklöf och Jan-Eric ”Korpen” Othberg är två välkända Visby-bowlare med mycket erfarenhet och rutin. Bägge väl insatta och mycket intresserade av sporten bowling.

Alla tre blir en stor tillgång för ett uppåtgående Pärlan. Välkomna Mia, Korpen och Anneli!

Reservlaget vann Gotlandsserien

Pärlans reservlag vann såväl grundserien som slutspelet i Gotlandsserien. Finalen spelades mot Gotlands Veteraner. En jämn match Pärlan vann efter bra spel av hela laget. Högst slagning på de tre finalserierna hade Micke Pedersen 641.

Bakre från vänster Danne, Micke och Anders. Nedre Johan, Adrian och Tina. Foto: Gotlands Bowlingförbund

Jonken går till Stånga

Jonken bildade tillsammans med Robban Gustafsson Pärlans bästa banpar under flera säsonger.

Joakim Jonken Pettersson väljer att gå tillbaka till sin moderklubb Stånga IF, bland annat för att få bättre träningsmöjligheter nära sitt hem. Pärlan tackar Jonken för flera fantastiska slagningar och massor av banpoäng samtidigt som vi önskar Jonken lycka till i nygamla klubben.

Seger och tårta i säsongens sista hemmamatch

I säsongens sista hemmamatch ställdes vi mot Täby BwK. Vi startade starkt med en klar femnolla. I andra hittade bortalaget lite spellinjer och fick till en segerrunda med 1–4. I tredje visade vi styrka och vann en jämn serie med 4–1. Vi upprepande spelet i sista serien och vann matchen klart. Flest banpoäng tog Robban Gustafsson och Victor Claesson och Anders Jakobsson och Tobias Vestberg med 3. Högst slagning hade Robban 963, Roine Andersson 862, Benny Jacobsson 821 och Claes Johansson 818.

Efter matchen firades serieseger med smarrig tårta bakad av Sofia på Uncle Joes.

 

300 av Micke i Upplands Väsby

Victor & Robban dominerade i Upplands Väsby 

Säsongens sista bortaresa gick till Upplands Väsby och spel i trivsamma Eklunds Bowling. Första matchen var mot Sigmas farmarlag där vi tog kommandot direkt från start och släppte aldrig greppet. Klar seger med 3–16. Full pott av nya radarparet Victor Claesson 920 och Robban Gustafsson 978. Bra också av Roine Andersson 865, Micke Pedersen 838 och Tobias Vestberg 831.

Micke vänder sig självsäkert om för en perfekt strike i sista slaget!

I andra matchen ställdes vi mot Märsta BK som låg på tredje plats i gruppen. Här startade vi bra och tog ledningen med 1–4 som innehöll en drömserie av Micke Pedersen. Micke slog karriärens första 300-ing. I andra serien fick vi lite punka och matchen rann i väg till hemmalagets fördel.

Micke fick blommor av hallpersonalen – snygg gest!