Seger i Sollentuna

Claes Johansson slog fantastiska 1051

Pärlans första bortamatcher för säsongen gick till Stockholm. Första matchen spelades i Bowl-O-Rama Årsta mot Fredrikshof IK BK. En mycket jämn tillställning där samtliga omgångar slutade med 3–2. I de två första tappade vi sammanlagt och låg under efter halva med 6–4. I tredje vann vi sammanlagt men tappade 3 banpar och fick således jobbiga 9–6 inför sista. En bra sistarunda räckte inte. Förlust med 11–9.

Fantastiskt spel av Claes Johansson, 1051 (snitt på 262,75 per serie. Det är personbästa och det högsta resultat en pärlan-spelare slagit på många år. Claes tog tillsammans med Robban Gustafsson 3 banpoäng.

Notering 190924: Claes slagning var den högsta i hela landet denna serieomgång. Grattis!

Idag var det Robbans tur att få luta sig mot sin medspelare Claes som hade en fantastisk dag på banorna!

Andra matchen gick i Sollentuna mot Turebergs BwK. På en helt annan typ av underlag kunde vi med stabilt spel rycka ifrån motståndarna med 1–4 och 0–5 och således 1–9 efter halva matchen. I tredje spelade hemmalaget upp sig medan vi tappade rejält. Trots det lyckades vi ta de 2 banpoäng som behövdes för en skön bortaseger.

Bäst i Pärlan var Claes och Robban och Anders Jacobsson och Tobias Westberg med 3 banpoäng. Högst slagning hade Claes 823.