Vill du testa på sporten bowling?

Anmäl intresse för nybörjarträning!

Är du över 16 år? Gillar du att tävla men inte hittat din grej, ännu. Ett av Gotlands bästa bowlinglag ger dig en unik möjlighet att få prova på att träna för att tävla i bowling. Våra utbildade instruktörer visar dig hur vi tränar bowling. Våran ProShop-kille har gjort iordning riktiga klot till dig, sådana man kan skruva med. Vi kör våra nybörjarträningar på våra ordinarie träningstider, tisdagar 17.45–19.15 och torsdagar 17–18.

Intresseanmälan görs via formuläret nedan eller till Danne på telefon 073-6102066.

Nybörjarträningen och två ytterligare träningar på ordinarie träningstid och lån av skruvklot och hallskor kostar dig ingenting. Väljer du att fortsätta träna med oss betalar du medlemsavgift på 500 kronor. Träningsavgift samt tävlingsavgifter tillkommer. A-licens och full träning och seriespel kostar 750 kr per månad. B-licens och lokalt tävlingsspel kostar 250 kronor samt 100 kr per träningstillfälle. Halva summorna för ungdomar upp till 21 år och för heltidsstuderande.

Anmälan till nybörjarträning

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Sporten Bowling

Att slå ner käglor i mörka lokaler med discobelysning är inte bowling, det är något annat. Sporten bowling handlar om lagkänsla och individuella prestationer. Det handlar om glädje, frustration och koncentration. Det handlar om att slå ner sista käglan för laget och om att individuellt vinna en ful buckla och lite pengar.

Det handlar om att på träningarna nöta på detaljer, att aldrig bli färdigtränad och att alltid ta sig upp från en svacka. Det handlar om att få publiken, motståndarna och lagkompisarnas erkännande när man presetarar utöver det vanliga. Det handlar om bollsinne, teknik, kunskap, rätt material och bra nerver. Den här blandningen är unik och hur kul som helst. Och du är inbjuden.

Bilden visar Jesper Svensson, en av världens bästa bowlare, vinnare av Lilla Bragdguldet på Idrottsgalan. Jesper spelar på amerikanska proffstouren, i svenska landslaget och i elitserielaget Team Pergamon.

IK Gotlandspärlan

Pärlan startade sin bowling redan 1965 och spelar mestadels i Allsvenskan och division 1 men tillhörde under åren 2006–2008 kanske världens bästa liga, den svenska Elitserien. Pärlan har haft en framträdande roll för bowlingen på Gotland i över 50 år.

Målet är alltid att bli ett bättre lag, vinna serien och kvala oss uppåt i seriesystemet. I Pärlan tränar och tävlar just nu 20 killar och 1 tjej i åldrarna 18–60 år. Vi välkomnar såväl tjejer som killar i alla åldrar.

Vi umgås i en tävlingsinriktad kamratlig gemenskap. Vi stöttar varandra och delar med oss av erfarenhet samtidigt som fler utbildar sig till instruktörer. Vårt mål är att bygga ett nytt framtida elitserielag. Vi behöver bli fler som vill satsa på sporten bowling och vi behöver träna och tävla mycket. På vägen dit tänker vi har roligt.

Övre bilden visar Robban Gustavsson, som vann tre titlar i distriktsmästerskapet 2017. Den undre visar hur vi använder video som ett sätt att analysera vårt spel och skapa bättre träningsmetoder. Klubbens rekryteringsansvarige Danne Lundström filmar vårt senaste tillskott Adrian Solblad.