Träningsläger i Danmark

12 Pärlan-spelare är i Danmark för träningsläger inbjudna av Pärlan-medlemmen Fredrik Engström och hans danska klubb Sydjysk Bowlingteam. Träning och träningsmatcher står på schemat 30–31 augusti.

Dag 1; Resan

Efter 70 mils körning från Oskarshamn nådde de träningsivriga ”Pärlorna” Freddans stora stora hus i lilla lilla Vrögum. Vid fyratiden hade alla intagit de av Freddan nybäddade sängarna och ganska snart hördes en ostämd snarkkonsert klinga genom huset. Trots sen nattning var alla på benen vid niodraget. 14:00 startar första träningspasset.

Dag 2; Träning och träningsmatch

Klockan två gick vi in i hallen, strax efter åtta lämnar vi. Alltså mer än sex timmars bowling för ett kortare paus. Vi inledde med två timmars träning under ledning av Robban och Simon. Under denna tid lärde vi inspelnings tatik/-teknik, två- och trestegsansats och mycket mera. Dagen avslutades med en träningsmatch som slutade 24–24. I morgon startar vi upp 11:00 och avslutar med ytterligare en träningsmatch.

Dag 3; Träning och returmatch

Så är andra dagens träningsläger och den av avgörande matchen avslutad. Även denna dag inleddes med träning av Robban och Simon i en brännhet hall. Den avslutande matchen var ytterst jämn intill slutet. Men Pärlan lyckades knyta till säcken och vinna med 11–9. I det avslutande talet inbjöds våra nyvunna danska vänner till revansch på Gotland nästa år.

Träningsläger med Peter Hellström

Sommarträning 16 juni: Tack vare Mia och Island Games-gänget fick Pärlans spelare också träna med Peter Hellström. Peter är tränare på Bowlinggymnasiet, spelar i elitserielaget Team Clan och har flera gånger varit uttagen i landslaget. Ett intensivt fyratimmars pass i sommarvärmen innehållande ansatsträning, släpp och materialkunskap stod på schemat. Lärorikt och nyttigt. Tack Peter!

Mental träning med Mats Ladebäck

Efter tisdagens träning fick vi besök av Mats Ladebäck. Han gick igenom vikten av att komma väl förbered till en match, förutom att tänka på viktiga faktorer som ex. sömn, mat, alkoholintag m.m. så finns det även andra faktorer som påverkar ditt/lagets resultat. En faktor som kan vara matchavgörande är hur du kan påverka din mental förmåga. Därför är det viktigt att känna till hur man kan ”boosta” sig själv och laget i medgång, såväl hur man kan stötta alt. hitta tillbaka vid motgång. Han gick igenom en del tips på vad man kan tänka på…