3 poäng i Stockholm

Claes Johansson 972 och Anders Jacobsson 947

IK Gotlandspärlan tog 3 viktiga poäng på bortabanor. I första matchen mot Hammarby i fina Brännkyrka Bowling började vi med en kanonrunda. Ett laddat Pärlan öppnade med 1866 och ledning 1–4. Fortsatt bra spel i andra och seger med 2–3 och klar ledning efter halva. I tredje fick Bajen till en 1800-runda och kunde kontra med 4–1 och matchen var jämn inför sista avgörandet. Bajen fortsatte spela bra men vi lyckades vinna två banpar och klara oavgjort. En svängig match med ett rättvist slut, totalt skiljde endast 12 kägelpoäng.

Bäst i Pärlan var Claes Johansson och Anders Jacobsson samt Robban Gustafsson och Jan-Eric Othberg med 3 banpoäng. Höga slagningar över hela laget där Claes och Robban var över 900, 972 resp 905.

Söndagens andra match spelades i Kungsholmens Bowling mot Värtans IK. I denna match fick vi en usel start och underläge 4–1. I andra hittade vi spelet och ökade rejält för en kvittering 5–5. Vårt fina spel höll i sig medan hemmalaget tappade lite grann och vi kunde vinna tredje med 1–4 och så fick vi avsluta bortasvängen med en fin femnolla.

Bästa poängplockare i Pärlan var Richard Säldemar och Victor Claesson som tog full pott. Högst slagning hade Anders med 947.

Förlust i Stånga

Årtets andra derby gick i Stånga. IK Gotlandspärlan började matchen med kanonspel och en stabil ledning med 1–4. I andra tappade vi de höga slagningarna medan Stånga blev bättre, 4–1. I tredje spelade Stånga ett kanonspel med dagens högsta och återigen 4–1 och ledning 9–6 inför sista. Avslutningen blev en promenadseger för Stånga.

Bäst i Pärlan var Anders Jacobsson och Claes Johansson med 2 banpoäng. Högst slagning hade Anders med fina 912, Claes 873 och Robban Gustafsson 862.

Anders 912

A vann hemma

Tobias Westberg & Simon Aldenroth

IK Gotlandspärlans representationslag vann en viktig seger mot anrika Djurgården. Matchen började jämn där vi tog en knapp ledning med 3–2. Andra serien blev också jämn men vi lyckades vinna avgörande banpar och 4–1 och en ledning med 7–3 efter halva matchen. I tredje tappade vi mycket av vårt spel medan Djurgården ökade. Trots 200 poäng sämre totalt lyckades vi tack vare rutinerade Robban Gustafsson och Claes Johansson som vända sina matcher i sista rutan och vi tappade bara till 2–3. Vi avslutade stabilt med matchens högsta runda och 4–1.

Bäst i Pärlan var Robban och Mia Eklöf med 4 banpoäng. Bra också av Simon Aldenroth och Tobias Westberg med 3. Högst slagning hade Simon 937, Robban 888, Claes 824 och Tobias 819.