Seger i derbyt

IK Gotlandspärlan vann det så prestigefulla derbyt på Gotland. Stånga har dominerat de senaste åren men nu är Pärlan tillbaka. En försiktig och trevande start från bägge lagen gav en jämn första serie. I andra släppte allt och Pärlan spelade drömbowling med 1857 och 5–0. Klar ledning med 8–2 efter halva. I tredje punkterade Pärlan matchen med en ny femnolla.

Bäst i Pärlan var Claes Johansson och Bert-Arne Jakobsson samt Sara Pettersson och Robban Gustavsson med full pott i banpoäng. Högst slagning hade Claes 920 och Robban 913 (videon).

Jämna matcher i Stockholm

IK Gotlandspärlan spelade två jämna matcher i Stockholm. I första marchen i Birka mot BK Trol blev det höga siffror. Hemmalagets alla serier över 1700 gav dem segern i en annars jämn match. Bäst i Pärlan var Claes Johansson och Robban Gustafsson som tog 4 banpoäng. Högst slagning Claes 1005 (298 i tredje), Anders Jakobsson 954, Robban 943. Comebackande Oskar Broström avslutade med en drömserie.

I andra matchen ställdes vi mot Djurgården i Vårby. Även denna match blev jämn men till hemmalagets fördel. Bäst i Pärlan även i denna match blev Claes och Robban med 3 banpoäng. Högst slagning Anders 862.

Klar seger i säsongens första hemmamatch

Anders, Sara och Janne. Foto Ingela

I IK Gotlandspärlan första hemmamatch för säsongen stod BK Stallis från Strängnäs, för motståndet. Pärlan började starkt på de svårspelade banorna, 4–1 i första följdes upp av 4–1 även i andra och en klar ledning efter halva. Tredje serien gick samma väg och matchen var snabbt avgjord till hemmalagets fördel. Noterbart är att en serie i första och en i tredje slutade oavgjort, därav det lite annorlunda slutresultatet. Bäst i Pärlan var Jan-Eric Othberg och Sara Pettersson med 3 banpoäng. Högst slagning hade Anders Jacobsson 803.