3 poäng i Stockholm

Claes Johansson 972 och Anders Jacobsson 947

IK Gotlandspärlan tog 3 viktiga poäng på bortabanor. I första matchen mot Hammarby i fina Brännkyrka Bowling började vi med en kanonrunda. Ett laddat Pärlan öppnade med 1866 och ledning 1–4. Fortsatt bra spel i andra och seger med 2–3 och klar ledning efter halva. I tredje fick Bajen till en 1800-runda och kunde kontra med 4–1 och matchen var jämn inför sista avgörandet. Bajen fortsatte spela bra men vi lyckades vinna två banpar och klara oavgjort. En svängig match med ett rättvist slut, totalt skiljde endast 12 kägelpoäng.

Bäst i Pärlan var Claes Johansson och Anders Jacobsson samt Robban Gustafsson och Jan-Eric Othberg med 3 banpoäng. Höga slagningar över hela laget där Claes och Robban var över 900, 972 resp 905.

Söndagens andra match spelades i Kungsholmens Bowling mot Värtans IK. I denna match fick vi en usel start och underläge 4–1. I andra hittade vi spelet och ökade rejält för en kvittering 5–5. Vårt fina spel höll i sig medan hemmalaget tappade lite grann och vi kunde vinna tredje med 1–4 och så fick vi avsluta bortasvängen med en fin femnolla.

Bästa poängplockare i Pärlan var Richard Säldemar och Victor Claesson som tog full pott. Högst slagning hade Anders med 947.